DESPRE

 

S-a făcut aproape un an de când mergem „pe sate”, în căutare de oameni și locuri altfel. Oameni pe cale de dispariție, care n-au timp de stat online dar au întotdeauna timp de povești. Pentru ei, timpul, iubirea, munca, trecutul și viața au alte înțelesuri decât cunoaștem noi.

Back to Sat e despre obiceiuri, oameni, obiecte sau case peste care nu dai în fiecare zi, care n-apar dimineața în news feed și despre care ne amintim rar, dar cu dor. Sunt poveștile pe care ne place să le auzim  dar pe care nu mai știm sau nu mai vrem să le trăim. Pentru că întoarcerea la simplu poate fi complicată, iar simplu nu înseamnă neapărat ușor.

Păstrătorii de tradiții românești există atâta timp cât cuiva îi mai pasă. Am zis să ne pese și am pornit într- o călătorie  în care strigăm la poartă, ascultăm mai mult decât vorbim și nu știm cât e ceasul.

Eu cu scrisul, el cu oalele

Pentru mine (Olivia), Back to sat a apărut din dor de scris și    dor de ce era odată. Cred în simplu ca stare de spirit, în rădăcini și-n flori (mai ales în mușețel), și în lecții de oriunde. Cred că există întâlniri care îți pot schimba viața. De departe cea mai frumoasă întâlnire a fost cea cu el.

Lui Flaviu îi plac lucrurile simple, făcute de mâna omului. Strânge vase de lut (și multe altele). E un căutător și păstrător de lucruri meșterite cu suflet, de oameni buni și simpli.

Așa a apărut blogul ăsta. O părticică din ce aflăm, gândim, simțim și putem da și altora.